FOR MORE INFORMATION CALL:

Travel

England Wine Country

Vino poznajo na otoku že več kot 2000 let. Skozi burno zgodovino osvajanj, plemenskih in vremenskih sprememb je imelo vinogradništvo svoje vzpone in padce. Bila so hladna in topla obdobja (stoletja). Vremenske spremembe v zadnjem desetletju pa so zopet pripomogle, da se je angleško vino pojavilo na svetovnem vinskem zemljevidu. Moderno vinarstvo so obudili trije ljubitelji, vizionarji, pred 65 leti, ko so v Hambeldonu in okolici posadili prve komercialne vinograde. Leta 1993 je bilo posajenih že več kot 1000 ha vinogradov. V zadnjih 20 letih pa se je spremenil okus in podnebje in proizvodnja penečih vin je postala glavna niša angleškega vinarstva. Še posebno blendi tradicionalnih in netradicionalnih lokalnih zvrst grozdja so prinesla odmeven uspeh in številne mednarodne nagrade. Na našem potovanju jih bomo spoznali, a tokrat ne bomo ostali samo pri vinih Anglije, spoznavali bomo tudi viski in pivo Irske in Škotske.

 

1. dan

Odhod z letališča Brnik ob 16:35 za let v London. Po prihodu transfer v hotel v centru mesta London City. Prosto za večerjo.

2. dan

London je več kot 3000 let staro mesto in je glavno mesto skupnosti Združenega Kraljestva Velike Britanije in Severne Irske. Je eno najpomembnejših poslovnih, političnih, kulturnih in izobraževalnih mest na svetu. Ravno tako je London mesto gospodarstva, zabave, turizma in transporta. Po zajtrku z avtobusom in lokalnim vodičem na vodeni ogled mestnih znamenitosti. Parlament, Tower Bridge, Londonska trdnjava, Westminsterska opatija in še več. Ostanek dneva prosto.

3. dan

Pričetek našega vinskega potovanja bo južno od Londona v pokrajini Kent. Prva klet bo Chapel Down. Vodilna pionirska vinska klet v pokrajini. So posebni s svojimi mirnimi in penečimi vini. Njihova filozofija je, da ni dosti dobro biti najboljši, ampak biti edinsteveni. Druga klet pa je Bluebell Vineyards. Vodilni za peneča vina, klasična metoda. Vina z angleškim karakterjem. Nočitev v univerzitetnem mestu Winchester - podeželsko mesto v osrčju vinske pokrajine Hamshire, starodavno središče Wessexa. Tu v gradu hranijo slavno okroglo mizo kralja Arturja in se ponašajo z največjo gotsko katedralo v Evropi. večerjo in nočitev v centru mesta.

4. dan

V pokrajini Sussex bomo spoznali dve vodilni vinski kleti priznani po svojih penečih vinih. Prva bo Jenkyn Place. Imajo 5 ha vinogradov posajenih l. 2004 s klasičnimi vrsta za proizvodnjo penečih vin. Vinogradi se nahajajo na kredasti zemlji dobro zaščiteni od mrzlih severnih vetrov. Postanek za kosilo pred obiskom kleti Hambeldon. Njihova vizija je proizvesti najboljši multi-vintage peneče vino v Angliji s katerim bi dosegli svetovno prepoznavnost. Dve pomembni stvari za dosego tega cilja pa so odlične surovine in najboljši vinarji. Hervé Jestin, je njihov glavni enolog in je eden najboljših enologov v francoski Šampanji. Tudi struktura zemlje (kreda) je podobna šampanjski. Tako so angleška peneča vina zelo podobna šampanjskim. Nočitev v Winchesterju.

5. dan

Ogled in pokušnja vin še v kleti v Hattingley Valley English Sparkling Wine. Mlada klet ustanovljena leta 2008. S svojo predanostjo so že posegli po mednarodnih nagradah za svoja peneča vina z angleškim okusom. Sledi obisk skrivnostnega, več kot 3000 let starega, druidskega svetišča Stonehange. Kamniti velikan iz neolitika in bronaste dobe v Angliji. Kako in zakaj je zgrajen je še vedno skrivnost. Po ogledu prevoz na letališče Bristol za let na Irsko v mesto Dublin.

6. dan

Po zajtrku vodeni ogled mestnih znamenitosti. Dublin je največje in glavno mesto Republike Irske, ki leži na vzhodni obali otoka Irske, ob širokem ustju reke Liffey. Naselbino so ustanovili Vikingi. Samo mesto je glavno in najpomembnejše irsko mesto že od srednjega veka dalje. Ker Irci nimajo vina bomo spoznali Irski whiskey Jameson in slavno pivovarno Guiness. Večerja in nočitev v Dublinu.

7. dan

Odpeljali se bomo na severni del, na angleški konec otoka. Vodeni ogled mestnih znamenitosti z avtobusom. Belfast je največje mesto na severu Irske in glavno mesto te britanske dežele. Zgodovinsko je bilo mesto središče irske industrije. Ladjedelnica v mestu, ki je izdelala znamenito ladjo Titanic je postavila Belfast na svetovni zemljevid kot največja ladjedelnica v začetku dvajsetega stoletja. Večerja in nočitev v mestu.

8. dan

Dopoldne prosto pred odhodom na trajekt, ki nas bo popeljal na Škotsko. Tu se vkrcamo na nov avtobus, ki nas bo popeljal do Edinburga. Na poti postanek v pomembnem zgodovinskem kraju, kjer je hrabri vitez William Wallace v 13 st. premagal vojsko kralja Edvarda I. Vodja upora v vojni za škotsko neodvisnost. Pri mostu Sirlingu je premagal angleško vojsko in postal Čuvaj Škotskega kraljestva. Spomenik je simbol škotske neodvisnosti in je mogočen, 67 m visok srednjeveški stolp, katerega vrh je v obliki škotske krone. Obisk spomenika pred odhodom v Edinburgh. Nočitev v centru mesta.

9. dan

Vodeni ogled glavnega mesta Škotske. Edinburgh je prestolnica kraljevine od 15 st. dalje. Sedež škotskega parlamenta, univerzitetno mesto, center kulture, znanosti (medicina). Staro mesto je pod zaščito UNESCA in je takoj za Londonom najbolj obiskano mesto v Združenem Kraljestvu. Edinburški grad, glavna atrakcija glavnega mesta na Škotskem, se nahaja na vrhu bazaltne skale, ki se je oblikovala iz lave vulkana. Grad je bil priča številnim spopadom in večkrat porušen. Simbol upora neodvisnega naroda, tj. sedež škotskih vladarjev. V Edinburškem gradu so shranjeni krono, žezlo in meč – insignije škotskih kraljev – in znan »Kamen usode«, ki je relikvija Škotske. Prosto za večerjo.

10. dan

Popoldne pa obisk še enega škotskega bisera kapela v Roslinu. Kapela je zgradil William St.Clair leta 1446 kot družinsko kapelo. Zanimivo kapelo je obiskala celo kraljica Viktorija in je zavita v skrivnostno delovanje viteškega reda Templarjev in kasneje Prostozidarjev. Tu naj bi bil namreč skrit sv. Gral oziroma zaklad, ki so ga čuvali vitezi Templarji. Kapela v Roslinu je glavno prizorišče zadnjega dela Brovnovega romana Da Vincijeva šifra. Knjiga je doprinesla k svetovni slavi kapele kot turistične destinacije. Sledi poslovilna večerja, nočitev v Edinburghu.

11. dan

Po zajtrku prevoz na letališče za let domov.

Cene letalskih prevoznikov se spreminjajo vsak dan glede na povpraševanje. Zaradi ugodne cene in ugodnih časovnih povezav letimo s Easyjet in Ryanair. To so nisko cenovni prevozniki pri katerih pa ne morem rezervirati skupine ampak moramo vozovnice kupiti posamezno in to čimprej. Če bi vozovnice kupil takoj bi bila cena okrog 300 € za vse štiri lete. Zato se prijavite takoj! Ne odlašajte!

Send inquiry

You chose:
Name:
Surname:
E-mail:
No. of participants:

Message:

Instructions and terms and conditions

General Terms and Conditions for travel and trips are an integral part of the program. By letter that comes later than 7 days (multi-day trip) or. 3 days (day trips) before leaving the agency Okarina you informed of the details of the program. In the event that notice within that period you did not receive, we must answer the phone or via e-mail. If you do not, assume that you receive our notice. Incomplete information on the application form which does not timely received our notice are not considered as force majeure. The costs incurred in such a case shall be borne by the passenger.
The National Museum of Slovenia
The National Museum of Slovenia, which was founded by the Carniolan State Parliament on the 15th of October 1821, is the oldest of all Slovenian museum institutions
The Slovene Ethnographic Museum
The Slovene Ethnographic Museum invites you to visit the treasure house of Slovene and non-European heritage where objects tell stories of people, where man, nature and culture spin in an eternal dance...
Holistic Retreats is about traveling and discovering your inner - self, relationships with people, nature, culture and society. It is a place for healing and creation. http://www.holisticretreats.net/
About Slovenia
Nature and wellness tours in the Green Heart of Europe
Ultimate Slovenia tours
Celebrate the best of Slovenia with ‘Ultimate Slovenia’
Website design 4WEB d.o.o.  |  Copyright © 2015-2022. All rights reserved.  |  Cookies